Klarsyn og blid berøring

Klarsyn er evnen til at se det usynlige. Jeg bruger mit klarsyn på mange måder, men for det meste indgår sammen med en af de andre metoder jeg bruger. F.eks. i forbindelse med berøring, kan jeg godt lide at ”læse” muskler, organer, bindevæv m.m. og tilbyde det jeg ser/fornemmer.

Den blide, stille og langsomme berøring åbner kroppen. Ny forskning (se Kerstin Uvnäs Mobergs bog: ”Ro, afspænding og berøring”) viser at det niveau af oxytocin (”kramme-hormonet”),som hypothalamus danner og sender ud i blodet, stiger betydeligt, ved stille, tillidsfuld berøring. Blodtryk og puls daler, immunforsvaret styrkes, angst og bekymring dæmpes og blidhed, nærvær og nærhed opstår. Det er som om man lægger al kamp/flugt/stivnen bag sig og kommer i ”flow” tilstand.

Det vil sige, at en sådan behandling bringer dig i en afspændt tilstand, hvor din energi, krop og sind regenerer. Jo langsommere og blidere berøringen er, jo dybere kontakt med din krop og dig selv.

Oxytocinet har med fortrolighed, tillid og tilknytning at gøre. Det nærer os og gør os glade. Derfor er det så vigtigt at arbejde med traumer, der er opstået i den tidlige tilknytning, og lære nye relationskompetencer så man kan bygge gode relationer i sit liv.

Her kan det være en god ide at kigge på den maskuline og feminine polaritet i dig. At ”læse” din maskuline og feminine energi. Det at finde det rette omdrejningspunktet for din kraft og sensitivitet, din handlen og væren, dine tanker og dine følelser, vil påvirke dit forhold til det andet køn.